Kuršumlijski sto za budale ponovo radi

0

Sa prvim prolećnim suncem, centralni sto u samom centru grada, ili ti “Kuršumlijski sto za budale”, ponovo je počeo sa radom i primio je prve “pacijente” ove godine!

Da ne bi bilo zabune, radi se o, sada već tradicionalnom stolu u centru grada u čije okrilje Aki Gajić svakodnevno, u periodu od 11 do 14 časova prima sve one koji imaju šta zanimljivo da kažu i “dojave”, a da se zanimljivo dešava u Kuršumliji.

– Nije izuzetak ni ove godine da sa toplim vremenom proradi ovaj, najčuveniji sto ne samo u Kuršumliji, već i u regionu. Tu sede svi oni koji mogu da kažu nešto zanimljivo, duhovito, da malo “izbistrimo šta se to u čaršiji dešava”. Ne zaobilazimo mi ni svetsku politiku, da se razumemo.. Sirija je ovih dana aktuelna, pa smo odavde i uputili poruku Trampu da ne pogreši slučajno pa pomeša Siriju i Srbiju i rakete izruči gde ne treba, objašnjava nam Aki Gajić, Kuršumlijska urbana legenda.

Ipak, važniji su abrovi koji su aktuelni u Kuršumliji, pa je otud i “klijentela” ovog, ma može se reći i najčuvenijeg stola na jugu Srbije ipak vezana za ovaj grad, njene žitelje, naravi, pa i one koji se “nasankaju” kada sednu baš ovde.

– Mogu da ti kažem da si mi prošle godine pričom o “Kuršumlijskom stolu za budale”, napravio veliki problem. Danima nakon toga nije bilo nigde nikoga. Niko nije želeo da sedne i popričamo. Uzalud sam čekao sve one koji su mi danima pre toga prenosili svoja iskustva iz grada, kaže naš sagovornik i čovek koji je zadužen da život u ovako malom gradu ne utone u apatiju i dosadu.

Potvrđuju to i konobari koji kao uzgred prolaze i kao ništa ne čuju od razgovora koji vodimo.

Tek, ovaj, najčuveniji sto u ovom delu Srbije i ove godine svakog radnog dana u periodu od 11 do 14 časova pruža gostoprimstvo svima onima koji imaju informacije koje će lako “predsedavajući” preneti dalje ili pak, ako se baš “namesti” neko od njih, prebaciti na šalu i humor, koji verujem svima nama u ovim vremenima nedostaje.

Kako je to izgledalo prošle godine, pročitajte u priči: “Kuršumlijski sto za budale”

Možda pročitate i ove priče iz Kuršumlije:

Kako da se (ne) zameriš sa pola grada!

Kuršumlijska, „Varoška logika“!

Kako da (ne) ogovarate prijatelja u Kuršumliji!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime