Kuršumlijski učenici nastupili na festivalu glume u Beogradu

0

Učenici Ekonomske škole i Gimnazije iz Kuršumlije učestvovali su na drugom međunarodom festivalu GLUMIJADA 2017, u Beogradu, gde su pobrali brojne simpatije najmlađe publike.

Učenike je za ovaj festival pripremala Milena Vukajlović,  profesor likovne kulture čiji je ovo autorski projekat. Naslovnu numeru za ovu predstavu je komponovao učenik Gimnazije Momčilo Timotijević.

Osim toga što su imali nastup na velikoj sceni Dečijeg doma kulture Beograd, učenici su imali prilike da učestvuju u nekoliko radionica koje su u okviru festivala, prema sopstvenim željama i sklonostima.

– Ono što je suštinski važno jeste da smo kroz ovaj projekat pokazali da ove dve škole mogu da imaju saradnju na zavidnom nivu, da su profesori kadri da osmišljavaju autorske projekte, a učešće na festivalu je došlo kao kruna te saradnje. Zahvalili bi svima koji su nam pomogli da realizujemo ovaj projekat, a posebno bi se zahvali i direktorki festivala Tijani Kesić Stamenković na pozivu i srdačnom prijemu. Koristim priliku da se zahvalim i direktorima škola koji su imali razumevanja i podržali ovaj projekat, kazala je Vukajlovićeva.

Inače, ovo je bilo dragoceno iskustvo za kuršumlijske učenike koji su se lepo proveli i uživali kao učesnici festivala. U planu je da ova predstava bude izvedena i pred lokalnom publikom.

Imena dece učesnika: Milenković Nikola, Božić Nevena, Dragićević Teodora, Janko Jaćović, Vućičević Anđela, Pendić Vasilije,Smiljković Sandra, Milenković Milan, Rajković Mirjana, Nedeljković Milica, Milošević Marko, Dragana Minić, Janković Milena, Jevremović Milica,  Nedeljković Milena.

Glumijada je trajala od 5-7 maja 2017. a kuršumlijski učenici su nastupali drugog dana programa 6. maja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime