Liturgija u Kasarni u Prokuplju

0

Vladika raško-prizrenski Teodosije osveštao je bogoslužbeni prostor i služio prvu svetu liturgiju u Kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju, koji je po zaštitniku graditelja i građevinara dobio ime „Sveti Marko“.

Osvećenju ovog bogoslužbenog objekta pored mnogobrojnih vojnih udruženja, namesnika Topličkog Slobodana Petrovića, vojnog sveštenika Zorana Sandića, učenika prizrenske Bogoslovije, prisustvovali su i komandant Kopnene Vojske Srbije general- major Miroslav Simović i predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

– Vreme kada se na različite načine zabranjivalo bogosluženje u svetim hramovima je iza nas. Vojska i crkva su uvek bili uz narod kao najbolji oslonac. Ako se ima vera u boga ništa nije teško uraditi. Naš narod, država i crkva sada su jedinstveni i ta veza je bila i biće uvek neraskidiva, rekao je između ostalog besedeći Vladika raško-prizrenski Teodosije.

On je naglasio da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ne smeju dati onima koji su ih palili i rušili.

– Naš narod treba da se vrati svojim pravoslavnim korenima i svojim svetinjama, jer samo tako može opstati. Zbog toga je dobro da se i u ovoj Kasarni sada mogu obavljati verski obredi, podvukao je Vladika raško-prizrenski Teodosije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime