Lokalni izbori u Kuršumliji: Ko sa kim, ko protiv koga?

0

Več sada je izvesno da će na lokalnim izborima u Kuršumliji na jednoj strani biti dve izborne liste vlasti, dok će na drugoj opozicija ići u najmanje četiri, do čak šest kolona!

Naime, SNS koji čini najveći deo aktuelne vlasti je i najveći favorit uoči najavljenih aprilskih lokalnih izbora. Da li će ići sa aktuelenim koalicionim partnerima ili sam, manje je važno jer manji koalicini partneri i ne mogu dati prevagu u osvojenim glasovima.

Drugi partner vlasti u Kuršumliji, SPS izlazi sam ili sa partnerskim PUPS-om, pošto Jedinstvena Srbija kao odbor u gradu nema većeg uticaja.

Opozicija pak, bar prema dosada raspoloživim informacijama, izlazi sa najmanje četiri izborne liste:

Najpre DS, kao najjača opoziciona stranka, bar prema rezultatima poslednjih lokalnih izbora ima velike ambicije i uoči ovih.

Zatim sledi novoformirana koalicija DSS – DVERI koja sebe smnatra največim opozicionim savezom.

Zasebno na lokalnim izborima izaći će „formacija“ Gvozdeni puk, ili ti bivši URS.

Sledi SRS koja računa na povratak u lokalni parlament nakon dolaska lidera iz Haga Vojislava Šešelja i reorganizacije lokalnog odbora i dolaska novih ljudi.

Na lokalnim izborima u Kuršumliji će se prema informacijama Top Novosti pojaviti najmanje dve izborne liste grupe građana za koje važi čaršijska priča da su opoziciono orijentisane.

Sve u svemu, izborna ponuda na predstojećim lokalnim izborima u Kuršumliji biće raznovrsna, da li i dovoljno bogata da privuče birače, pokazaće izlaznost.

E sad, kakva su predviđanja rezultata istih, više pročitajte u tekstu:

Favoriti i autsajderi na kuršumlijskim izborima

(Autor: Miloš ivanović, urednik Top Novosti)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime