Majstori pravljenja bureka na ceni

1

U pekarskoj radionici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” od decembra prošle godine učenici su počeli da prave razne vrste bureka. Razlog za pravljenje ovog proizvoda je taj što je potražnja za dobrim pekarima u poslednje vreme izuzetno velika.

– Mnogim prokupačkim i blačkim pekarama nedostaju majstori za pravljenje bureka. Zbog toga smo se opredelili da u sklopu proizvodne prakse đake naučimo pravljenju i ovog proizvoda, izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta Poljoprivredne škole Tatjana Ranđelović dodavši da su učenici trećeg razreda, koji su obrazuju za zanimanje pekar, pokazali izuzetnu zainteresovanost i želju da što više savladaju veštine pravljenja bureka.

Prema njenim rečima vlasnici mnogih pekara izrazili su velike potrebe za zaposlenje dobrih i školovanih pekara.

Veštinu u pravljenju slanih i slatkih peciva, mnogih vrsta kolača i bureka učenici tokom svog trogodišnjeg školovanja savladaju sa velikim uspehom, rekla je profesorica Ranđelović istakavši izuzetnu zainteresovanost đaka da što više savladaju tehniku pravljenja pekarskih proizvoda.

Direktor prokupačke Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić istiće da je blačka pekara “Đukić”izrazila želju da tokom školovanja stipendira 10 učenika.

– Nakon završetka školovanja i zaposlenja vlasnik pekare bi našim učenicima obezbedio dodatku obuku u renomiranim pekarama u Sloveniji i Italiji, rekao je direktor dodavši da su pekari izuzetno traženi na tržištu rada.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime