Mališani iz vrtića “Bajka” priredili zabavni program

0

Mališani dečijeg vrtića „Bajka“  su povodom  „Vukove nedelje“ priredili zabavni program kojim su se predstavili u najlepšem svetlu  i pokazali šta su sve naučili tokom boravka u jednom od najsavremenijih vrtića u Prokuplju.

Vaspitači starijih i najstarijih grupa, zajedno sa decom su, pripremajući program, želeli da izađu iz stereotipa i na drugačiji način od uobičajenih dečijih predstava, dočaraju publici život tvorca naše azbuke Vuka Кaradžića.

– Deca su kroz pesmu, igru, predstavu, pokazala sve što znaju o Vuku Кaradžiću. Svi zajedno smo se potrudili da našoj publici  dočaramo Vukov život, počev od njegovog rođenja, kroz predstavu o vilama i vešticama, pa do naših narodnih običaja, izreka, poslovica i umotvorina koje su deca kazivala, izjavila je vaspitač Aleksandra Džipković Bulajić.

Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom nagradila najmlađe Prokupčane, koji su, obučeni u srpskog seljaka, dodole, veštice i vile, pokazali da su veliki kada dobiju ovako važan zadatak, kao što je predstavljanje lika Vuka Кaradžića.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here