Mama, šta ako špagete ožive?

0

Mama, šta ako špagete ožive? – ovo neobično pitanje postavlja Kalina, junakinja najnovijeg novogodišnjeg pozorišnog komada za decu, koji ima svoju premijeru u prokupačkom Domu kulture u petak 28. decembra u 19h. Komad Srbijanke Stanković su režirale Tijana Petrović  i Danijela Stević, a uloge su poverene polaznicima Škole glume Doma kulture Prokuplje.

Ova pozorišna premijera je prilika da najmlađi prokupački glumci pokažu svoje talente i znanja koja su stekli na probama i radionicama ove škole.

– Dom kulture nastavio je sa tradicijom priprema novogodišnjih predstava kojima požele srećne praznike svojoj najdražoj publici, najmlađima. Ove godine predstavu će i odigrati polaznici nove grupe škole glume, čiju smo odgovornost i talenat odlučili da nagradimo ozbiljnim zadatkom puštajući ih da odigraju predstavu za publiku koja zahteva najviše posvećenosti, za decu. Dobra saradnja sa Srbijankom Stanković se nastavlja, pa ćete ovoga puta moći da vidite kako se snašla kao pisac dramskog teksta za decu, a ja kao reditelj mogu da kažem da je uživanje raditi na njenim tekstovima i da predstava nije samo novogodišnja zabava, već nosi važnu pouku našim mališanima. – rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Uloge u ovoj predstavi poverene su Nikoli Jeremiću, Nikoli Stojanoviću, Milanu Mladenoviću, Luki Miliću, Ivi Tonić, Luciji Lakićević, Sofiji Đorđević, Andrei Cakić, Milici Stojković, Milici Ristić i Jovani Miljković.

Za scenografiju i svetla bio je zadužen Milan Ilić Trša, izbor muzike je napravio Predrag Slavković, a šminku i kostim Danijela Stević.

Cena ulaznice je 100 dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime