Maratonci iz Kuršumlije nisu spalili Đenku!

1

Da bizaran slučaj oko izlaganja pokojnika u stambenoj zgradi u Kuršumliji o čemu bruji Srbija ima svoj smehotresan deo, govore dogodovštine sa jutrošnje posete novinarskih ekipa, kada je “umalo spaljen Đenka”, ili ti novinarka sa kamerom koja je i podsećala na čuveni lik iz “Maratonaca”!

Naime, okupljeni stanari ispred zajedničke, sporne prostorije u okviru stambene zgrade oko koje se vodi “bitka” da li mogu da se izlažu pokojnici, bili su veoma ljuti na novinare koji su došli da “raspletu klupko”, pa zbog kamere, koleginica dobi nadimak “Đenka”!

Sećaju se svi kako je on prošao, pa i nije baš bilo prijatno. A ispred zgrade je bio i Laki. Naravno, malo nervozan, maše papirima, jer je on Upravnik stambene zgrade. Neće da da izjavu, ali zato čita zakone, pokazuje dokumenta za koja kaže da su overena, jer čovek ima pečat!

Na likove iz “maratonaca” podsećaju i neki od okupljenih, pa “prepoznah” ostale “Topaloviće”,  Panteliju, Milutina, Aksentija … Rekoše mi tada, da se u stanu, iznad “kapele” (sporna zajednička prostorija), krije iza zavese i “Kristina”, ona koja je i “zakuvala problem”!

Na ulazu u u zajedničku prostoriju, garež koja se proteže do drugog sprata. Šapnuh koleginici na uvo, da me ne čuju: “Izgleda da imaju i krematorijum. Tebe će ovde kako su ljuti da spale kao Đenku. Ima samo dugmići od tebe da ostanu”!

A u “kapeli”, u uglu stoji sto, pored njega velika posuda sa zemljom… Pitasmo, da li su tu izlagani pokojnici. Ljuti “Topalovići”, pokazuju nam mokri čvor i pitaju: “Pa zar tu mogu da se kupaju pokojnici”?

Malo po malo, reč po reč, “otkraviše se”, većina njih, ali Laki nikako ne odustaje. Nervozan je i dalje. Mora kaže da se objave sva dokumenta. Sa pečatom naravno, da se zna da oni sve po zakonu rade!

Izađosmo ispred “kapele” koju su u međuvremenu zaključali, a torba novinarke sa kamerom ostala unutra. Kažem joj tiho: “Ne ulazi, pusti torbu, ostaće samo dugmići od tebe i možda stalak za kameru”!

No, ipak preživesmo nekako. “Topalovići” nisu spalili “Đenku”, a na odlasku, učini mi se da neko proviruje iza zavese na prvom spratu. Rekoše mi, to je “Kristina” sigurno. Sve je čula i sprema novu žalbu!

Pročitajte i kakav je spor u pitanju:

Sukob u Kuršumliji zbog pokojnika 

Demanti stanara: Ne kupamo pokojnike!

 

1 KOMENTAR

  1. Uz duzno postovanje prema obema “zaraćenim” stranama, ali ipak ovaj umirući grad ima dosta većih problema, od gore navedenog,nadam se sloziće se i urednik ovog portala.
    Verovatno svi znaju da nas grad ima oko 5 000 penzionera, zahvaljujući kojima, još uvek ovaj grad životari, pa je problem izlaganja umrlih trenutno njima najveći, a i biće i dalje glavni problem.
    Ali mislim da zbog ogromne nezaposlenosti u nasem gradu,koji niko NEĆE da pokusa ili ne zna da resi, ovo nije problem

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime