Mariborski gimnazijalci u Kruševcu

0

Međunarodna razmena srpskih učenika sa Slovenijom poprimila je tradicionalni karakter, a danas se u Kruševcu dogodio peti susret mladih Mariborčana i Kruševljana.

Za slovenačke đake je u Mozaik Sali Gradske uprave Kruševcva priređen prijem, a dobrodošlicu u ime Grada Kruševca poželela im je zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović.

Na gostoprimstvu se zahvalio profesor mariborske Gimnazije Saša Mikić, koordinator razmene učenika sa Srbijom, koji je pritom pohvalio više nego prijateljske odnose uspostavljene ne samo među đacima, već i sa njihovim roditeljima koji su primili decu.

Tokom jednonedeljne posete od 18. do 24. aprila, domaćini su za 30 učenika pripremili raznovrstan i bogat edukativni program sa brojnim pratećim zabavnim i drugim sadržajima, kao i obilascima znamenitosti.

Inače, saradnja Kruševačke i Mariborske gimnazije otpočela je 2003. godine. Prva razmena je obavljena školske 2005/2006.

Do sada je „umreženo“ oko 300 gimnazijalaca, a osnovni cilj razmene je upoznavanje kulturnih razlika, običaja, tradicije, istorije i generalno – načina života u Srbiji i Sloveniji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime