Medalje za vina iz „Topličkih vinograda“

0

Na devetom Sajmu vina i vinogradarske opreme, koji je od 22. do 25. februara održan u Beogradu, među 160 izlagača iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Republike Srpske, Bugarske, Makedonije, Grčke i drugih zemalja zapažene rezultate postigla su vina prokupačke vinarije „Toplički vinogradi“.

Kao i na prethodnim, i na ovoj renomiranoj privrednoj manifestaciji vinarija vina “Topličkih vinograda“ iz prokupačkog sela Gojinovac, čiji se vinogradi prostiru na površini od oko 50 hektara ocenjena su najvišim ocenama. Njihova vina kvalitetom , bukeom i aromom oduševila su kako žiri tako mi mnogobrojne ljubitelje vina.

Stručni žiri je za kvalitet vina srebrenu medalju dodelio crnom vinu „Gvozdeni puk“ berbe 2013, a bronzanu belom vinu“Epigenija Merlot“ berbe 2015. godine.

Menadžer u „Topličkim vinogradima“ Dragan Kovačević rekao je da je u ovoj renomiranoj vinariji kvalitet proizvodnje grožđa i raznoliki sastav kao i originalna vina na prvom mestu.

– Sva naša proizvodnja podređena je kvalitetu što je doprinelo da u poslednjih par godina određene količine vina izvozimo i van granica naše zemlje na probirljivo tržište zapadane Evrope i sveta, izjavio je Kovačević.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime