Medicinska škola obeležila svoj dan

0

Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ danas je obeležila 57 rođendan. Tim povodom na spomen bistu doktora Alekse Savića, po kome ova škola i nosi ime, učenici prvog razreda su položili vence.

Svake godine na ovaj dan, svojih školskih dana prisete se i maturantkinje prve generacije ove škole, Milka Marinković i Slobodanka Ivanović Pavlović. One su medicinsku školu završile davne 1963-64. godine.

Direktor škole Aca Vučurović je ovom prilikom pozdravio učenike prvog razreda, koji su svake godine ovde tradicionalno na ovaj dan, kako bi se upoznali sa likom i delom doktora čije ime škola nosi.

– Naša škola može da se pohvali dobrim rezultatima, odličnim generacijama i vrednim zdravstvenim radnicima. Ona ima 550 učenika u 17 odeljenja na tri smera, medicinski tehničar, pedijatrijska-sestra tehničar i ginekološko-akušerska sestra. Generacije učenika koje završe školovanje u Prokuplju i našoj školi su vrlo uspešne u našoj zemlji, ali i u svetu, istakao je direktor Vučurović.

On je najavio da će u najskorije vreme ova srednja škola dobiti svoj prostor. Reč je o prokupačkom Domu zdravlja, gde će sa prizemljem i prvim spratom dobiti oko 2000 kvadrata, što bi bilo sasvim dovoljno za funkcionisanje jedne srednje medicinske škole, posebno zato što bi bila u neposrednom kontaktu sa medicinskom ustanovom.

Učenici i nastavnici medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ svoje uspehe, iskustva, dobre rezultate sa različitih takmičenja kojima se ponose, ali ljude koji su ostavili trag u svakodnevnom radu, zabeležili su na stranicama još jednog školskog lista „Bistrik“, koji su i ove godine izdali povodom Dana škole.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime