Međunarodna izložba pasa svih rasa u Kruševcu

0

Grad Kruševac i Kinološko društvo “Kruševac” danas su bili domaćini 11. Međunarodne izložbe pasa svih rasa. U Pionirskom parku, u 8 ringova, svi posetioci su mogli da vide veliki broj pasa svih rasa, kao i prikaz dresure službenih vojnih pasa iz Centra za obuku i dresuru u Nišu.

Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije (KSS) dr Mahmut Al Dagistani, pozdravio je prisutne posetioce i izlagače, uz napomenu da i današnje loše vreme nije uticalo na veliki broj prijavljenih pasa (256 u zvaničnoj ocenjivačkoj konkurenciji i preko 30 van konkurencije).

Tom prilikom uručio je i značku KSS gradonačelniku Kruševca Dragiju Nestoroviću, kao i Zahvalnicu gradu za saradnju i razvoju kinologije.

Gradonačelnik Dragi Nestorović, zahvalivši se na priznanjima, poželeo je da, kao i do sada, izložba prođe u najboljem redu, da se naredne godine okupi još veći roj pasa i izlagača.

– Kruševac je grad sa dobrom kinološkom tradicijom, imamo veliki broj odgajivača raznih vrsta pasa, tako da će lokalna samouprava i u narednom periodu raditi na razvoju kinologije, rekao je Nestorovcić prilikom zvaničnog otvaranja izložbe.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime