Međunarodna vojna vežba u Kruševcu od 25. do 29. maja

0

Komanda za obuku Vojske Srbije i Centar ABHO će u periodu od 25. do 29. maja u Kasarni ,,Car Lazar,, i na poligonu ,, Ravnjak,, u Kruševcu realizovati multinacinalnu civilno vojnu vežbu ,,Balkanski odgovore 2015,,.

Tema je ,, Akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništavanje i akcidentima,,, potvrđeno nam je u Kruševcu.

Kako je saopšteno, na vežbi će popred pripadnika Ministarstva odbane i Vojske Srbije ( VMA, Centar ABHO, 246 bataljon ABHO, Centar za vezu i informatiku) učestvovati predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS ( Specijalna antiterotistička jedinica, Vatrogasni bataljon Kruševca, Policijska uprava Kruševac, jedinica RHB Civilne uzaštite Serkrora za vanredne situacije Grada Kruševca, nacionalni kriminalističko tehnički centar) , ekipe Crvenog krsta Srbije, Opšte bolnice Kruševca, kao i pripadnici međunarodne orgnanizacije Ujedinjenih nacija za zabranu hemijskog oružja i oružanih snaga Austrije, BiH, Makedonije, Slovenje i Crne Gore.

Kao posmatrači na vežbi će ušestvovatio predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španije, Nigerije, Poljske, Mađarske, Evropske komande oružanih snaga SAD i Evropske odbrambene agencije.

Dan visokih zvanica biće organizovan 29. maja.

Na vežbi se planira učešće 331 lica i 83 motornih vozila uz korišćenje zvučnih i vizuelnih priokaza događaja i supozicija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime