Ministar odbrane u Kruševcu povodom 16. godišnjice od NATO bombardovanja

0

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas u Kruševcu povodom 16. godišnjice od početka NATO bombardovanja da civilizovan svet više nikada sebi ne sme da dozvoli da se tako nešto ponovi

– Na to da pamtimo ono što se desilo obavezuju nas životi svih onih sugrađana koji nisu preživeli to sumorno proleće. Civilizovan svet više nikada ne sme sebi da dozvoli da se tako nešto ponovi, kazaoje Gašić na komemorativnom skupu u kruševačkoj Kasarni “Rasina”.

On je rekao da su pre 16 godina na meti bili vojni objekti, ali i bolnice, ambasade, strateški infrastrukturni i komunikacioni objekti, da su bombe pogađale kuće, saobraćajnice, gradske trgove i ulice.

– Ipak, mi moramo da gledamo u budućnost, moramo hrabro da koračamo ka novom sutra, iz ruševina su nikle nove građevine, mostovi ponovo povezuju dve obale. Ipak, život se ne može nadoknaditi niti ponovo udahnuti, zato je naša dužnost i obaveza da pazimo na one koji su ostali bez svojih najmilijih, rekao je Gašić.

Parastos u kasarni kraj spomen obeležja poginulim pripadnicima ratnih jedinica služio je vladika David sa sveštenstvom kruševačke eparhije, a vence i cveće su položile porodice i pijatelji stradalih, potom ministar Gašić, predstavnici Vojske, Kruševca, Rasinskog okruga, brojnih boračkih i drugih udruženja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime