Ministar Branko Ružić posetio Kuršumliju

0

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je 5. oktobra posetio Kuršumliju, i tom prilikom se sastao  sa zamenikom predsednika opštine Kuršumlija Dejanom Lovićem i njegovim saradnicima. Nakon zvaničnog dela sastanka ministar Ružić posetio je Osnovnu školu „Drinka Pavlović“, gde je obišao kabinet za informatiku i najavio velike investicije u ovu školu.

O ciljevima posete detaljno je govorio tim povodom, istakavši da mu je izuzetno drago kada dolazi u Kuršumliju i kao običan građanin, i kao neko ko voli Kuršumliju, s obzirom da je tu provodio detinjstvo.

Ministar Ružić se tom prilikom osvrnuo na prethodne donacije i projekte koje je uputio Kuršumliji kao tadašnji ministar Dražavne uprave i lokalne samouprave,  da se stari bioskop u koji je i on odlazio pre par decenija, privede nameni, da se sagradi multifunkcionalna sala koja će biti na dobrobit mladih ali i ljudi srednje generacije koji ovde žive.

„Kada je reč o Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svakako je veoma važna i sanacija u Predškolskoj ustanovi „Sunce“ , dok je današnja poseta Kuršumliji važna da se pokaže šta je intencija  Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te da je želja da se u svakom kutku Srbije omoguće isti uslovi za rast i školovanje i da naša deca imaju opremljene kabinete, najsavremenije laptpove i digitalne učionice“ – naglasio je Ružić. On je takođe rekao da je preko 160 laptop i desktop računara obezbeđeno za osnovne i srednje škole u Kuršumliji.

Sa rukovodstvom Opštine i kolegijumom direktora definisani su prioriteti i šta je neophodno u budućnosti realizovati, sanirati, rekonstruisati. S obzirom da su objekti dotrajali te je potrebno odraditi određene rekonstrukcije, i u tom smislu u prethodnom periodu sa rukovodstvom Opštine ostvarena je zdrava kordinacija.

„Ovom prilikom bih pohvalio aglinost i dinamiku koja se u lokalnoj samupuravi pokazala poslednjih godina. Drago mi je da je Srbija poslednjih godina više pažnje usmerila na ovaj kraj, da je uvažila činjenicu da se radi o jednoj pograničnoj opštini, koja je dragulj ne samo Topličkog okruga i juga Srbije nego čitave naše države“ – rekao je ministar Ružić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime