Ministar Velja Ilić obilazi klizišta oko Kruševca

0

Velimir Ilić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za vanredne situacije, boraviće sutra u Kruševcu. Protokolom je predviđeno da ministra Velimira Ilića u Kabinetu gradonačelnika pre podne primi Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

Ministar Velja će nakon toga, odmah po podne u pratnji gradskih funkcionera obići klizišta u Zdravinju, Ribaru i kod Novog geroblja u Kruševcu, koja su se oko Kruševca pojavila u prolećnim pomeranjima zemljišta.

Većinom su ova klitzišta sanirana, ali će Velja na terenu uvideti šta je sve i kako urađeno i da li i dalje postoji bojazan za nova pomeranja zemljišta na ovim područjima.

Marta ove godine najktitičnije je , činilo se, bilo u podjastrebačkom selu Zdravinje i okolnim zaseocima.

Tom prilikom u dvorištu Milana Timotijevića, štala iz koje je izmestio stoku više nije u funkciji, a bila je ugrožena i kuća.

Slična je sitacija bila i u domaćinstvu Dejana Obradovića gde su ugroženi pomćni objekti od 200 kvadrata i oko 80 hektara obradive površine.

Na samo nekoliko metara od klizišta, pored opštinskog puta Zdravinje-Ribarska Banja nalazi se domaćinstvo Ratomira Đurđevića čiji objekti tada nisu bili ugroženi, ali se i dalje strahuje od eventualne pojave podzemnih voda , koje ovom kraju uvek prete u vreme otapanja snega.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime