Ministar vojni o pritiscima i aferi u Lutriji Srbije

0

Gostujući u emisiji ,, Razgovor s povodom,, Televizije Kruševac, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić je govorio o čestim napadima pojedinih medija, aferi u Lutriji Srbije i odnosu Srbije prema Rusiji i zapadu.

– Mnogima se ne sviđa neutralna politika, pre svega vojna, koju vodi Republika  Srbija i Vlada Republike Srbije, da imamo svoje prijatelje i na Zapadu, ali ih imamo i na Istoku i ne možete da nas naterate ni Rusiji da uvedemo sankcije, niti da sa Rusima nemamo zajedničku saradnju , pa i vojnu saradnju.  Mnogima se to ne sviđa. Imamo mi  i sa Zapadom,  čak i veći broj imamo sa Zapadom i sa zemljama Evropske unije i Amerike, nego što ih imamo sa Rusima. Ali, ne možete nas naterati da uopšte imamo stav takav da sa Rusijom nemamo nikakvu komunikaciju, nikakvu saradnju, kazao je Btaislav Gašić u emisiji ,, Razgovor s povodom,, Televizije Kruševac.

– Jedan deo napada ide odatle, a jedan deo ide od onih interesnih sfera, Evropskih interesnih sfera, pa čak i svetskih koje žele da u Lutriji  Srbije imaju  interes od 200  miliona dolara narednih deset godina. I, žele Lutriju Srbije koju su tako gnusno napakovali priču oko te jedine loptice, i šta se tu već dešavalo, samo zato  što Vojska Srbije želi da uđe i da kontroliše i softver i sve ono što se dešava u Lutriji Srbije. Kao što smo dobili kontrolu markiranja goriva u Srbiji i povećali uplatu u budžet Republike Srbije za samo šest meseci za 40 miliona evra. Pa gde su te pare bile ranije, nije Srbija počela da troši više goriva, ali je drugačija kontrola preko Vojske Srbije. I, da ne pričam o nizu nekih drugih stvari, prosto su pritisci veliki da mi se neki interesi sproveli ovde. Tako da kažem, mi poštujemo sve institucije i nevladine organizacije, ja poštujem i zaštitnika građana, njegovo je pravo da radi svoj posao, moje je pravo da zaštitim interese Srbije, da zaštitim interesa građana Srbije i da zaštitim interese Vojske,  kazao je Gašić gostujući na  Televiziji Kruševac.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime