Ministar Vulin obišao vojnu bazu “Šušnjak”

5

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove brigadnog generala Ilije Todorova, obišao je bazu “Šušnjak” i njenim pripadnicima poželeo srećan Uskrs.

– Vojska Srbije svakog dana, pa i praznicima, obezbeđuje svoju teritoriju i čuva naš način života. Vojska je uvek tu za svoje građane i spremna je da sačuva mir, našu imovinu, teritorijalni integritet i suverenitet, istakao je ministar odbrane.

On je dodao da Vojska garantuje mir ne samo na prostoru Srbije, već i na prostoru čitavog Balkana – jer je sa snažnom i stabilnom Srbijom miran, siguran i stabilan Balkan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

– U ovom trenutku na čitavoj našoj teritoriji je situacija apsolutno mirna. U Kopnenoj zoni bezbednosti nema nikakvih negativnih pojava i verujemo da će tako i ostati”, naglasio je ministar odbrane.

– Vi koji ste završavali sve škole i prolazili rigorozne testove znate sa kakvim odricanjima se suočavate. Uvek može da se nađe i neki drugi posao. Nije to ono što vas drži. Ja znam koliko volite našu Vojsku. Čuvajte svoju Srbiju! Nemamo nijednu stopu zemlje za bacanje. I niko ne može ovde da prolazi kako hoće i radi šta hoće dok ste vi tu, kazao je ministar Vulin.

Vulin je potom građanima Srbije, koji danas slave Uskrs, čestitao praznik u ime svih pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane i poručio da je “Srbija snažna i sigurna onoliko koliko su snažne i sigurne vrednosti na kojima ona počiva – sloboda, mir, sigurnost za svakog građana naše zemlje, navodi se u saopštenju.

Raport je ministru predao komandir Baze poručnik Stefan Biserčić, a komandant Druge brigade Kopnene vojske pukovnik Željko Kuzmanović je Vulina upoznao sa stanjem bezbednosti u sektoru odgovornosti ove baze.

On je rekao da se obezbeđenje realizuje redovnim i planskim angažovanjem ljudstva na bazi i u prostoru i istakao da će biti predupređeni i sprečeni svi eventualni pokušaji narušavanja bezbednosti.

(Izvor: Tanjug)

5 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime