Ministarka Kisić u Kuršumliji: Sve za decu i njihove osmehe

0

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić posetila u opštini Kuršumlija vrtić „Sunce“, gde su u toku radovi na rekonstrukciji, gde je poručila da su deca najveći motiv da se radi još jače i brže.

Ministarka Kisić je sa predsednikom opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem razgovarala sa majkom Milenom Dramićanin, koja je jedna od 513 majki koja je ostvarila pravo na subvenciju države za kupovinu prve nekretnine.

„Ovi osmesi dece svaki put razoružaraju i na trenutak podsete kako je divno biti dete, zbog njih se borimo za još lepšu, bogatiju i napredniju Srbiju. Našoj sreći nema kraja što će sada ova dečica imati još bolje uslove za život“, navela je Kisić i porodici Dramićanin poželela mnogo osmeha, radosti i lepih trenutaka u novom domu.

Majka Milena Dramićanin je rekla da je njena porodica presrećna što je dobila subvenciju za kupovinu prve nekretnine i da će njihov život, nakon što se budu uselili u novu kuću, biti mnogo kvalitetniji i bolji.

Ministarka Kisić je istakla da je opština Kuršumlija jedna od 52 lokalne samouprave koje su dobile sredstva na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za realizaciju pronatalitetnih projekata.

Za rekonstrukciju vrtića „Sunce“, gde se izvode radovi u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, Ministarstvo je izdvojilo oko 8 miliona dinara.

„Ministarstvo je sa zadovoljstvom partner opštini Kuršumlija kada je u pitanju obnova ovog vrtića. Cilj nam je da mališani iz ovog mesta imaju još bolje uslove za igru i druženje“, navela je Kisić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime