Ministri građevine i odbrane u Kruševcu najavali izgradnju novih stanova

0

U Kruševcu su danas boravili potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar odbrane Bratislav Gašić. Oni su obišli radove na izgradnji 4 zgrade stambeno kolektivnog kompleksa na lokaciji „Prnjavor 2“.

Republička Direkcija za obnovu zemlje kao pravni prethodnik Građevinske direkcije Srbije (GDS) započela je izgradnju pomenuta 4 stambena objekta sa 168 stanova, po programu Vlade Republike Srbije o izgradnji 10.000 stanova. Izgradnja ovih objekata je obustavljena 2002. godine zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Inicijativu za nastavak gradnje stanova, koja je počela pre 15 godina, pokrenuo je ministar odbrane Bratislav Gašić, a Građevinska direkcija Srbije u svoje planove za 2014., 2015. i 2016. godinu kao prioritet uvrstila je završetak započetih objekata u Kruševcu.

Građevinska direkcija Srbije će izgraditi 4 stambena objekta u dve faze sa 184 stana ukupne bruto površine 17.496 metara kvadratnih. Sredstva za izgradnju od oko 5,5 miliona evra obezbedila je GDS iz sopstvenih prihoda.

Završetak prve faze predviđen je najkasnije do kraja juna 2016. i tom prilikom biće izgrađena 92 stana u dva objekta površine 8.744 metara kvadratnih. Iz prve faze izgrađenih stanova Ministarstvu odbrane biće predato oko 2.120 metara kvadratnih (oko 32 stana) po osnovu Ugovora o razmeni nepokretnosti za kasarnu Aleksa Dundić u Zemunu.

Gradu Kruševcu po osnovu Ugovora o zajedničkoj izgradnji pripašće 763 kvadrata (oko 14 stanova). Početak radova na izgradnji trećeg i četvrtog objekta sa 92 stana (8.752 kvadrata) iz 2. faze predviđen je za početak septembra 2015.

Tokom današnje posete Kruševcu, nakon sastanka u kabinetu Gradonačelnika, ministarka Mihajlović je obišla i Odeljenje za urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave, gde se prilikom razgovora sa zaposlenima upoznala sa uslovima, načinom rada i brzinom dobijanja građevinskih dozvola, u okviru objedinjene procedure.

Ministarka Mihajlović i ministar Gašić obišli su i lokaciju izgradnje Bruskog puta, gde su se informisali o dinamici radova i planovima za naredni period. Tom prilikom, ministar Gašić najavio je razrešenje imovinsko pravnih odnosa u najskorijem vremenu i oslobađanje parcela na potezu Starog aerodroma za buduće investitore.

Ministri su danas obišli i Centar za osobe sa invaliditetom, u čiju korist se uplaćuje mesečna naknada ministra Gašića kao člana Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime