Ministri Mihajlovićeva i Gašić o migrantima

0

Ministri Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić izjavili su u Kruševcu da je Srbija bezbednosno spremna da dočeka novi talas migranata, kao i da očekuje i traži od EU da što pre donese jasnu politiku za migrante, koje će se pridržavati.

Ministarska građevine, saobraćaja i infrastrukture je izrazila nadu da EU neće vraćati migrante u Srbiju, s obzirom na vrlo odgovorno ponašanje naše zemlje po tom pitanju.

Mihajlovićeva je, na pitanje novinara, tokom obilaska OŠ “Despot Stefan” u Gornjem Stepošu kod Kruševca, rekla da Srbija sve vreme pokazuje humanost prema migrantima i istakla da je našoj zemlji potreban jasan stav i jasno dogovorena politika EU, koje će se sve zemlje pridržavati.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je, govoreći o migrantima, rekao da je Srbija bezbednosno spremna da dočeka očekivani talas migranata.

– Mi već na ulazu u Srbiju vodimo računa ko i sa čime ulazi u našu zemlju i tako ćemo i nastaviti, rekao je Gašić.

Evropska unija, prema njegovim rečima, treba da obrati pažnju i maksimalno pomogne Srbiju baš zbog odnosa naše zemlje i srpskog naroda prema tim ljudima.

– Srbija može da bude ponosna na svoju vladu i sva ministarstva uključena u zbrinjavanje migranata. Zajednički radimo kao dobro uigran tim, rekao je ministar Gašić.

Gašić je izjavio da Srbija razume njihovu situaciji i podsetio da smo i sami u jednom periodu imali veliki broj izbeglica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime