Ministri pravde i odbrane u Kruševcu: Češka “TATRA” bacila oko na IMK “14. oktobar”

0

Kruševac su danas posetili ministar pravde Nikola Selaković i ministar odbrane Bratislav Gašić, koji su zajedno sa predstavnicima kompanije „Tatra“ iz Češke, obišli IMK „14. oktobar“ .

Nakon obilaska fabrike, u kabinetu Gradonačelnika, razmatrane su mogućnosti kupovine kruševačke industrije mašina.

Potencijalni kupci iz Češke kom panije koja se bavi proizv odnjom naoružanja, vojnih vozila, mehanizacije i slično, obišli su proizvodne pogone , upoznali se sa asortimanom i mogućnostima, kao i materijalno – tehničkim i kadrovskim resursima fabrike.

Sagledava se aspekt kupovine cele fabrike, ali postoji i mogućnost prodaje po delovima. Inače, IMK „14. oktobar“, trenutno ima obaveze u iznosu od 15 milijardi dinara, a procenjena vrednost kapitala je 8 milijardi.

Gradonačelnik Dragi Nestorović je rekao da se očekuje pomoć i podrška države, odnosno Vlade Srbije, u predstojećem privatizacionom procesu. Biće formiran Koordinacioni tim koji će analizirati optimalne modele i mogućnosti, kako bi se u prodaju ušlo bez opterećenja, odnosno dugova.

Kompanija „Tatra“ u najskorije vreme poslaće tehnički i finansijski tim, zadužene za specijalizovane analize. Najverovatnije rešenje biće prodaja po već oprobanom modelu FAP-a, a Kruševac je u mogućnosti da obezbedi i adekvatne stručne kadrove.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime