Mladi Kruševljanin osvoji prvu nagradu na Internacionalnom festivalu harmonike

0

Učenik niže muzičke škole ,, Stevan Hristić,, iz Kruševca, Dušan Mišković (14) je u klasi profesorke Gare Jovanović, osvojio prvu nagradu na internacionalnom festivalu harmonike u Istočnom Sarajevu.

Dušan Mišković sa 14 godina već ima sedam nagrada. Šest prvih nagrada na medđunarodnim takmičenjima i jedno drugo mesto. Internacionalni festival u Sarejevu je za njega veliko iskustvo jer je upoznao najveće stručnjake iz sveta muzike.

– Na Internacionalnom festivalu sam slušao razna predavanja i koncerte o velikim muzičarima, kao što je predavanje velikog španskog kompozitora Gorku Hermozea. Slušao sam i veliki koncert iz Kijeva Petra Iliča Čajkovskog. Trećeg dana smo slušali velikog ruskog umetnika na harmonici Jurija Šiškina, priča odueševljeno Dušan Mišković.

Na prestičžnom festivalu harmonike u Istočnom Sarajevu učestvovalo je preko 200 učesnika iz različitih zemalja. Takmičare je ocenjivao međunartodni stručni žiri, a Dušan Mišković je osvojio prvu nagradu zahvaljujući profesorki Gari Jovanović koja iza sebe ima više od 40 internacionalnih nagrada.

– Rad sa Dušanom je veliko zadovoljstvo. Dušan je poslušno, divno dete, koje je jako uporno i kreativno. On ima 14 godna, a sedam nagrada. Ja mu želim da nagrade prevaziđu godine, priča profesorka Gara Jovanović.

Dušan planira da upiše srednju muzičku školu i nastavi sa takmičenjima na međunarodnim festivalima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime