Modernizovan Uslužni centar u zgradi Gradske uprave Prokuplje

0

Na osnovu Ugovora o korišćenju sredstava za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i Grada Prokuplja,a na osnovu Konkursa pomenutog ministarstva iz februara meseca 2023. godine u cilju podele sredstava kao podršku lokalnim samoupravama i gradskim opštinama širom Srbije, putem uspostavljanja savremeno opremljenog jedinstvenog upravnog mesta, Grad Prokuplje je za pomenuta sredstva konkurisao projektom koji je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, koji je podržan sa 8.300.000 dinara potrebnih za rekonstrukciju i modernizaciju dosadašnjeg Uslužnog centra u zgradi Gradske uprave.

Ovaj projekat je finansijski podržan od strane Grada Prokuplja sa deset posto ukupnog iznosa sredstava.

“Uspostavljanjem Jedinstvenog upravnog mesta omogućava se veća dostupnost usluga Gradske uprave, efektivnost u rešavanju zahteva građana i privrede, kao funkcionalnog servisa građana”, saopštili su iz Uprave Grada Prokuplja.

Takođe su naglasili da se unapređenjem poslova savremenim softverskim rešenjima postiže koordinisan rad gradskih službi sa državnom upravom, javnim preduzećima, građanima i privrednim sektorom.

“Zahvaljujući ovom projektu sprovođenjem reorganizacije i otvaranjem još jednog radnog mesta, doprinosimo balansu administrativnih kapaciteta, racionalnijem upravljanju finansijama sa ciljem optamizacije rada Gradske uprave”, saopštili su iz lokalne samouprave u Prokuplju.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime