Na teritoriji Kruševca evidentirano 78 klizišta

0

Prema podacima Gradske uprave na teritoriji Kruševca na 53 lokacije evidentirano je 78 klizišta i odrona. U Gradskoj upravi kažu da je za sanaciju svih klizišta potrebno puno novca, ali da će se uskoro u saradnji sa Vladom Srbije početi sa radovima na najugroženijim lokacijama.

Proteklog vikenda ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velim Ilić i gradonačelnik Kruševca Dragi nestorović sa saradnicima obišli su klizišta u Zdravinju i kod Novog groblja.

Kao najveće i najskuplje za sanaciju označeno je klizište na opštinskom putu kroz Zdravinje veličine 300 sa 350 metara. Procenjena vrednost ukupne sanacije je 20 miliona dinara od čega je vrednost sanacije puta 4 i po miliona.

Obimni i skupi radovi su neophodni i za sanaciju dela puta Ribare – Vukanja u selu Ribare. Potrebno je regulisati Ribarsku reku u zoni klizišta po već postoječem Glavnom projektu i sanirati saobraćajnicu. Cena regulacije Ribarske reke je oko 15 miliona dinara.

Jedno od klizišta koje je označeno za hitnu sanaciju je i kod Novog groblja. Za saniranje ovog klizišta potrebno je oko 4 i po miliona dinara. Sanacija klizišta početa je i u Sebečevcu na ulazu u selo na potezu Lojze. Potrebno je završiti saniranje po postojećem glavnom projektu. Cena sanacije sa asfaltiranjem deonice Opštinskog puta u dužini od 350 m iznosi oko 7 i po miliona dinara.

Za kompletnu sanaciju klizišta u Pozlati neophodno je oko 6 miliona, a za klizište u Lazarevcu oko milion i po dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime