Na Topličkoj akademiji obeležen Dan retkih bolesti

0

Međunarodni dan retkih bolesti, u Srbiji se obeležava već 15 godina zaredom 28. februara, na inicijativu Evropske asocijacije udruženja obolelih od retkih bolesti, (http://www.eurordis.org ), sa ciljem pružanja podrške obolelima širom sveta. Tim povodom, na Topličkoj akademiji strukovnih studija u Prokuplju se intenziviraju aktivnosti, u cilju upoznavanja javnosti sa problemima i izazovima, sa kojima se sreću oboleli od retkih bolesti i njihove porodice.

“Sa ciljem da damo podršku obolelima od retkih bolesti, na našoj Akademiji su organizovana predavanja, koja treba da ukažu na to da se uz adekvatnu zdravstvenu i socijalnu podršku, može omogućiti bolji kvalitet života osobama sa ovim bolestima”, rekli su u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Predavanjima je prisustvovao i bivši student, Đorđe Mitrović, koji je ovom prilikom podelio izazove sa kojima se svakodnevno susreće, kao neko ko ima retku bolest.

Toplička akademija se zahvalila svom bivšem studentu, ali i svim drugim studentima, koji su podržali ovu inicijativu i učestvovali na predavanjima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime