Najlepši vrt u Kuršumliji

5

Dugogodišnja upornost dvojice stanovnika kuršumlijskog naselja Rasadnik, Vojislava Utvića (70) i Radovana Đorđevića (64) dala je najuređeniji i najlepši vrt u Kuršumliji u kome ima i egzotičnih vrsta poput palmi.

Najpre je Utvić pre tri godine sam započeo da uređuje tada potpuno neuređeni prostor ispred prvih stambenih zgrada u kuršumlijskom naselju Rasadnik.

– Ovaj prostor koji sada gledate je pre ličio na mini deponiju nego na zelenu površinu i mini-park, ili vrt na šta sada liči. Malo po malo pa od neuređenog, sadnjom drveća i cveća pretvorili smo ovaj prostor u nešto što je ulepšalo ovaj deo našeg naselja, objašnjava nam Utvić početke uređenja od pre tri godine.

Kasnije mu se priključio i Radovan Đorđević, pa oni čine tandem koji je oplemenio zelenilom i cvećem ovaj deo Kuršumlije.

– Na desetine i desetine kolica sa zemljom smo doneli jer je postojeća bila pesak i šut koji je ostao nakon izgradnje stambene zgrade. Posadili smo drveće, cveće, lipe pa čak i palme, a uskoro će iznad ovog našeg parka niknuti i živa ograda, kaže sa ponosom Đorđević dok zajedno sa Utvićem uprkos jakom suncu uređuju ovaj vrt.

Bilo je kako kažu i nerazumevanja stanara ove dve stambene zgrade na početku, ali su se sada uključili i neki od njih i pomažu da se savlada stalno održavanje, zalivanje i uređenje jer potrebno mnogo nege i finansijskih izdataka da se uredi ovaj prostor.

I ne samo da su napravili ovaj, najlepši vrt u Kuršumliji, već kompletnu higijenu oko ove dve stambene zgrade njih dvojica održavaju pa se u okolini ne mogu naći razbacene stvari, a kosilicom redovno uklanjaju travu.

Kažu da nastavljuju sa daljim radom i da imaju još ideja kako da učine ovaj deo Kuršumlije još lepšim.

5 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime