Neispunjeno obećanje o otvaranju Kuršumlijske Banje

9

Prošlo je više od godinu dana od kako je tadašnji premijer a današnji predsednik, boravio na jugu Srbije, posetio opštinu Kuršumlija i obišao Kuršumlijsku Banju i tom prilikom obećao brzo otvaranje ove banje.

Obilazivši Kuršumlijska banju u pratnji predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića i direktora AD „Planinka“ Radovana Raičevića, kao i svojih saradnika i članova Vlade republike Srbije: ministra privrede Gorana Kneževića, ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i drugih, da se ne naljute koje ne spomenem ili zaboravim,  premijer (predsednik) je obećao da će pomoći da Kuršumlijska banja proradi i zasija punim sjajem kao nekada u srećna vremena.

Tom prilikom između ostalog premijer (predsednik) je rekao: da će u četvrtak  Vlada da  preuzme zgradu „Žubora„ od PIO fonda, a onda će predstavnici Vlade da razgovaraju kao bi je uspešno privatizovali na način na koji je to urađeno u Prolom banji…da se zaposli još 100 ljudi, a 100 ljudi može da živi i da se vrati život u Kuršumlijskoj banji. Tako je rečeno 17. oktobra 2016.

Predsednik Srbije, tada premijer tokom obilaska Kuršumlijske banje i Zavoda “Žubor”

I ako je država najveći krivac što rehabilitacioni centar “Žubor”, od kojeg zavisi razvoj i rad  Kuršumlijske banje ne radi, ona ništa ne preduzima kako bi se krenulo sa mrtve tačke kako bi se vratio život Kuršumlijskoj Banji.

Prošlo je godinu dana i ostaše pusta obećanja da će banjski biser ponovo zasijati i dočekati prve goste. Ne tako davno 2004 godine u hotelu „Žubor“  registrovano  103.651 noćenja, pa se sa pravom građani Kuršumlije pitaju šta se dešava? Da li je država zaboravila na njih?

(Autor: Nikola Dragović, politikolog)

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

9 KOMENTARA

  1. Dragi moji zemnjaci nemoze sve odjednom ali ja vam kazem da ce biti vidite daje sve unisteno u celoj srbiji i ja se radujem da sto pre pocne sa renoviranjem kada ste dosada cutali i cekali cekajte jos malo . PRESEDNIK , STO , OBECA , ON ,, IZUNI..

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime