Nemci investiraju u Kruševac

1

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, u izjavi za lokalnu RTK, najavio je potpisivanje ugovora sa nemačkim investitorom, kompanijom – Kromberg end Šubert, iz oblasti automobilskih komponenti, čime bi se, u više poslovnih faza u naredne četiri godine, zaposlilo 4000 radnika. Faza izgradnje otpočinje već tokom ove godine bez odlaganja, potvrdio je Nestorović.

– Pismo o namerama, ovih dana biće podignuto na najviši zvanični nivo, a Ugovor će potpisati Vlada Srbije, nemački investitor i Grad Kruševac, objasnio je gradonačelnik Nestorović.

U Pismu o namerama, planirana lokacija je Kruševac – Konjički klub, a projekat je podeljen u dve faze, kao i upošljavanje – 1500 i 2500 radnika.

– U planu je da se otpočne faza izgradnje bez odlaganja, već tokom ove godine, po potpisivanju Ugovora sa državom i dobijanja građevinske dozvole. U slučaju brzog okončanja glavnih građevinskih radova do kraja godine, faza zapošljavanja bi usledila krajem ove i u narednoj godini, izjavio je gradonačelnik Nestorović za kruševačku RTK.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here