Nikada veće interesovanje za Kuršumlijsku gitarijadu

  0

  Organizacioni odbor Kuršumlijske gitarijade saopštio je da se za učešće u takmičarskom delu rok manifestacije koja se 20. i 21 jula održava u Kuršumliji, prijavio rekordan broj bendova, njih 76 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

  Prvog aprila 2018 – te godine, na sajtu Kuršumlijske Gitarijade , otvoren je konkurs za učešće u takmičarskom delu predstojeće Gitarijade, koja će se održati 20. i 21. jula ove godine. Pravo na prijavu imali su SVI neafirmisani autorski bendovi, kako iz Srbije tako i iz okolnih zemalja. Konkurs je juče u ponoć zatvoren.

  Danas, tačno četrdeset i pet dana nakon otvaranja konkursa, imamo rezultat kome se tog prvog aprila retko ko od nas nadao, a koji kada je Kuršumlijska Gitarijada ponovo počela da postoji nismo očekivali ni u najoptimističnijim planovima za budućnost. Za takmičarski deo Kuršumlijske Gitarijade prijavilo se sedamdeset šest bendova, kako iz Srbije, tako i iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Pristigle su prijave iz trideset četiri različitih gradova širom regiona.

  Nakon svega navedenog, osećanja su podeljena. Sa jedne strane, neverovatna sreća, rokenrol je itekako živ, što govori i broj prijavljenih bendova za jedan festival poput našeg, koji je u najmanju ruku mlad. Toliko različitih bendova, različitih žanrova, toliko ljudi koji sviraju i ŽIVE svoju muziku, svoju emociju.

  Kroz nekoliko dana, stručni žiri će se odlučiti za sedam, po njihovom mišljenju najboljih,  kroz nekoliko dana  znaćemo koji će to bendovi nastupiti u takmičarskom delu Kuršumlijske Gitarijade. Tu dolazimo do te druge strane medalje, zbog resursnih ograničenja, u mogućnosti smo da ugostimo SAMO sedam bendova, te će sigurno neki bendovi koji su svakako zaslužili da izadju na binu pred kuršumlijsku publiku za taj izlazak biti uskraćeni. Veoma nam je žao što nismu u mogućnosti da ugostimo i nekoliko puta više bendova nego što nam trenutne mogućnosti dopuštaju. Nadamo se da će u nekoj budućnosti naše zelje postati i realnost.

  Za kraj, želeli bismo da se zahvalimo, za početak svim bendovima koji su pokazali interesovanje za naš festival, svim sponzorima i donatorima, svim medijima koji govore o Gitarijadi, volonterima, kamperima, svim ljudima koji su bilo kako povezani sa Gitarijadom. Sve ovo ne bi bilo isto bez vas, navode u Organizacionom odboru Kuršumlijske gitarijade.

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime