Nišlije peku najbolju pogaču, a Prokupčani najlepše ukrašavaju sto!

1

Na prvoj prokupačkoj pogačijadi održanoj u petak 4. maja u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja” izabrana je najbolja pogača i najlepše aranžiran sto. Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji izložbenog i takmičarskog tipa učesvovalo je sedam škola iz Srbije i skoro svi pekari iz Toplice.

Tehnolozi iz lokalnih pekara kao najbolju pogaču odabrali su pogaču učenika Prehrambeno-hemijske škole iz Niša, dok je nagradu za najlepše aranžiran sto dobila Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“.

– Naša najveća nagrada je to što smo uspeli da organizujemo ovu manifestaciju i uradimo nešto novo i lepo za naš grad. Počastvovani smo odlukom žirija, ovo je pravi podstrek da nastavimo sa vrednim radom i realizovanjem kreativnih ideja – rekla je profesorka Slađana Radonjić.

Ona je deo aktiva tehnologa škole koji su pokrenuli inicijativu da grad dobije prvu pogačijadu. Pored nje realizaciji ideje doprineli su profesori Tatjana Ranđelović, Milica Đokić, Danijela Radičević, Marica Simonović, Slađana Kostić i Zoran Milenković, koji je ove godine bio i koordinator manifestacije.

Svoje proizvode predstavile su škole iz Leskovca, Niša, Aleksandrovca, Aleksinca, Blaca, Pirota i Paraćina, kao i lokalni pekari, koji se nisu takmičili. Izložbu pogača i drugih pekarskih proizvoda posetili su učenici prokupačkih škola, deca iz obdaništa i mnogobrojni građani.

Ovu jedinstvenu manifestaciju otvorio je načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime