Nova hirurška intervencija u Kruševcu

0

Na Hiruškom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu danas su prvi put obavljene dve laparoskopske operacije pupčanih kila IPOM metodom.

Pomoćnik direktora Centra za minimalnu invazivnu hirurgiju iz Niša doktor Slobodan Jovanović i kruševački hirurg Vojkan Kulić izveli su dve operacije kila prednjeg trbušnog zida novom metodom uz plasiranje dvokomponentnih mrežica.

Zajednički operativni zahvati su zaokruživanje edukativnog procesa, gde se osim teorijskog, naši lekari obučavaju i u praktičnom delu, naglasila je direktorka bolnice doktoka Slobodanka Jotić.

Dvokomponentne mrežice do sada su pacijenti kupovali, a u narednom periodu moći će da ih nabave i refundiraju preko Fonda za zdravstveno osiguranje.

Na hiruškom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu laparoskopskim zahvatom, koji se izvodi bez reza, sa manjim operativnim traumama i postoperativnim komplikacijama, već petnaest godina uspešno se operiše žučna kesa i slepo crevo.

Zahvaljujući saradnji sa Centra za minimalnu invazivnu hirurgiju iz Niša, među standardne operativne procedure, koje finansira RFZO, uskoro se očekuje da bude uvršten i laparoskopski zahvat na stomačnoj kili.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime