Nova zbirka pesama Vesne Paunović Đukić

0

Pred prepunom salom opštine Kuršumlija, predstavljena je druga zbirka poezije “Azbuka čula”, Vesne Paunović Đukić, književnice iz Kuršumlije.

U novoj zbirci prožimaju se osećanja ljubavi, najdublje emocije koje krase jednu kompletnu žensku osobu koja se ostvarila na svim poljima, kao trostruka majka, supruga, ekonomista, žena koja se posvetila svemu sto je vredno i jedino što kada se deli množi se, a to je neizmerna ljubav.

Sa drugom zbirkom poezije dokazala je sebi, jer drugi su vec ubeđeni da je poetsko nebo dobilo snenu poetesu koja je sigurnim korakom ušetala u društvo dobrih pesnika.

,,Azbuka čula,, je dokaz da nije slučajno tu gde je.

Njena poezija naišla je na dobar prijem kod svih generacija i oba pola, jer Vesna poetski izražaj jako dobro prenosi na papir pravo iz srca, i u ženskim, i što je jako interesantno i muškom rodu.

Ona se kao u zanosu nalazi na dve obale iste reke i zamišlja život tamo na drugoj obali i sebe i druge vidi gde jesu i gde nisu.

Stavlja u istu ravan nemoguće i moguće, lepo i ružno, i duhovno i materijano, sve je u njenoj poeziji moguće. Snovi su j java, java se prožima kroz snove, sve to ona pretače u poetski izražaj.

Uspešne promocije održala je ranije na Čukarici, Beranama, Prokuplju, Žitorađi, Kuršumliji, Novom Sadu…

Inače, Vesna Đukić, je rođena Paunović u Prištini 29.11.1968. Živela do 1999. u Podujevu kada sa svojom porodicom i celim jednim narodom kreće u seobu. Utočište je pronašla u Kuršumliji gde živi i radi vec 17 godina. Zaposlena je kao ekonomista u Tehnickoj školi.

Prvu zbirku poezije objavljuje 2015. i predstavljena je na sajmu knjiga u Beogradu, anakon toga u Novom Sadu. ,,Divlja trešnja,, je skup poetskih izražaja rodoljubivih, zavičajnih i ljubavnih pesama, njena lična karta kojom je sebi prokrčila put ka književnom nebu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime