Novi funkcioneri u Opštini Prokuplje

0

Skupština Opštine Prokuplje je na današnjoj sednici razrešila funkcije zamenika predsedika SO Prokuplje, Filipa Jovanovića koji je podneo ostavku i za obavljanje ove funkcije izabrala Nikolu Hadži Lazića, dipl. menadžer, za čiji izbor je glasalo 39 odbornika.

Do promene je došlo i u sastavu Opštinskog veća. Na predlog predsednika Opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića, za nove članove Opštinskog veća izabrani su Miloš Kostić i Filip Jovanović, pošto su Miloš Cvetković i Slobodan Mitić razrešeni dužnosti u Opštinskom veću.

U odborničke klupe seli su i novi odbornici Stevan Kostić i Boban Kocić, sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“.

Prema rečima predsednika Opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića, novoizabrani većnici Miloš Cvetković i Slobodan Mitić razrešeni su dužnosti jer nisu bili spremni da preuzmu obaveze i odgovornost za rad u Opštinskom veću.

U nastavku sednice usvojeni su izveštaji o radu ustanova kulture, Centra za socijalni rad i JP Direkcije za izgradnju, urbanizam i stambene poslove.

Skupština je usvojila i Odluku o produžetku važenja Strategije održivog razvoja opštine Prokuplje, kojom se produžava rok važenja ovog dokumenta, a razlog je usvajanje novog zakona koji je ušao u skupštinsku proceduru Republike Srbije.

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime