Novi stari predstavnik Topličana u Skupštini Srbije

0

Danas je konstituisan XIII saziv Skupština Republike Srbije, verifikacijom mandata poslanicima izabranim na izborima održanim 3. aprila.

Ovaj skupštinski saziv imaće najviše poslaničkih klubova do sada čak 15, a najviše narodnih predstavnika će biti iz Beograda.

Interese građana Toplice će u Narodnoj skupštini zastupati narodni poslanik izabran sa liste ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve,  dr Darko Laketić.

Inače Darko Laketić je bio poslanik i u prethodnom sazivu Narodne skupštine-

Laketić je prvi put postao narodni poslanik u 10. sazivu od 2014-2016, zatim je opet izabran za poslanika u 11. sazivu od 2016-2020, kao i u poslednjem, 12. sazivu, od 2020-2022. Godine.

Tokom svog mandata bio je predsednik Odbora za zdravlje i porodicu, član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Kako stoji u njegovoj biografiji:

Drako Laketić, rođen je 10. januara 1975. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Završio je Medicinski fakultet u Prištini. Magistrirao 2005. godine na Medicinskom fakultetu u Nišu, gde je 2007. godine specijalizirao urologiju, a 2010. godina doktorirao.

Od 2000. godine zaposlen je u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“.

U dva navrata je bio profesor u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, a bio je i saradnik u nastavi-volonter na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Zadnjih godinu dana, do imenovanja za pomoćnika ministra zdravlja u oktobru 2013.godine, bio je direktor prokupačke „Gradske apoteke“.

Od 2010. godine je predsednik Srpskog lekarskog društva za Toplički okrug.

Član je prokupačkog SNS, a od 2011. godine i predsednik stranke u Prokuplju. Član je i Glavnog odbora SNS i potpredsednik saveta za zdravstvo SNS.

Tokom XI skupštinskog saziva Izabran je za predsednika Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja, čiji je sastav formiran u maju 2018. odlukom Narodne Skupštine.

Na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine ponovo mu je potvrđen poslanički mandat. Izabran je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

Oženjen je i otac troje dece.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime