Novi zapis iz kuršumlijskog restorana

4

Verovatno da nema manjeg grada kao što je Kuršumlija u kome u većini, ili u gotovo svim restoranima sprema vrhunski roštilj, po povoljnim cenama, a gotovo pa kao na “Leskovačkoj roštiljijadi”, ali je ipak samo jedan u kome je stigla “moda” iz Beograda da vam račun donesu u kožnoj fascikli!

Tek, pisac ovih redova se uverio da gostima (pogotovu onima sa strane) može da imponuje kada nakon odličnog roštilja dobijete račun spakovan u kožnoj fascikli, pa kad otvorite, pogledate, ubacite novac, konobar odnese, vrati vam a vi ostavite bakšiš ako ste zadovoljni.

Nisam mogao da se suzdržim da ne pitam konobara “da li je to neko bio do Beograda pa video kako se to radi u prestoničkim restoranima”, a on sav važan, klimnu glavom, verovatno zadovoljan bakšišom i uz osmeh potvrdi značajno, da eto, Kuršumlija i ovaj restoran znaju pravila koja svet i veliki gradovi propisuju pa pored kvaliteta nude i vrhunsku uslugu.

Uz ovu priču vredi pomenuti da su gosti bili prezadovoljni kvalitetom posluženog roštilja, brzinom koji je on stigao, i na kraju vrhunskom uslugom ispraćenom širokim osmehom konobara koji je na kraju računom upakovanim u kožnoj fascikli “izdominirao”!

I na kraju ove male priče, ili ti “zapisa iz kuršumlijskog restorana”, treba naglasiti da bi bilo sjajno kada bi i drugi u gradu kao kuršumlijski restorani pružali vrhunsku uslugu uz povoljne cene, jer bi onda bili bar za korak bliži Evropi kojoj teži država Srbija.

Pročitajte i Zapis iz kuršumlijskog restorana: Mnogo zajeban ovaj italijanski jezik!

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

 

4 KOMENTARA

  1. to donosenje racuna u koznoj fascikli me podseca na ono ~ videla zaba da se volovi potkivaju pa iona podigla nogu da se potkove. sto se tice Kursumlijskih restorana meni sa strane je vec 30 godina poznat po kvalitetu restoran kod Joksima, i svi kafanski gosti ga po dobru pominju, kvalitetu rostilja, usluge i pristojnih cena

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime