Novosadski sajam bez izlagača iz Rasinskog okruga

0

Posle više od 10 godina, na Novosadskom sajmu poljoprivrede koji se održava od 9. do 15. maja, neće učestvovati stočari iz Rasinskog okruga. Razlog je neadekvatan odnos prema poljoprivrednicima.

Grad Kruševac je hteo da negovo područje učestvuje na Sajmu ali je ispoštovao odluku stočara Rasinskog okruga. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu Marka Miliojevića, odluka da se ne ide na Sajam doneta je na nivou Centralnog udruženja stočara Srbije, bez Vojvodine. Razlog je neadekvatan tretman rukovodstva sajma prema izlagačima i neisplaćeni troškovi učešća iz proteklog perioda.

Grad Kruševac će, ipak, 14. maja organizovati besplatan odlazak za oko 100 zainteresovanih poljoprivrednika na obilazak Sajma, na kome, naravno, neće biti štandova iz njihovog kraja.

Sa Novosadskog sajma su, inače, svake godine u Ribarsku dolinu i Pomoravlje pristizali brojni pehari i priznanja stočarima za njihova najkvalitetnija grla. Najviše pehara donosili su bikovi i junice iz udruženja „Rasina“, „Bagdala“ i „Mlečna dolina“. Ali, ne njegovom krivicom, oni se ove godine neće kočoperiti na Novosadskom poljoprivrednom Sajmu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime