O čemu treba misliti pre kupovine putnog osiguranja?

0
putovanje-koferi-aerodrom-devojka
Pexels.com

Malo je tako lepih stvari u životu kao što je priprema i organizacija putovanja. Ruku na srce, ume biti stresna i napeta, ali uz dobru organizaciju i početak pripreme puta na vreme, neće biti problema.

Između ostalog i da budemo potpuno iskreni, ovakav stres svakome po malo prija, zar ne?

Kada kažemo priprema i organizacija putovanja, esencijalne stvari koje će vam svakako biti potrebne jesu pasoš, telefon, novac i naravno, putno osiguranje.

Verujemo da o značaj nošenja pasoša ili novca nema potrebe trošiti reči, a vi u nastavku pročitajte naše savete za kupovinu putnog osiguranja.

Uporedite cene online i u par koraka nabavite osiguranje preko telefona

Sama kupovina putnog osiguranja ne bi trebalo da vam oduzima previše vremena, dok momenat odabira upoređivanja cena može biti naporan ukoliko to radite na licu mesta. Sigurno vas ne oduševljava ideja odlaska od jedne do druge poslovnice osiguravajućih kuća u potrazi za idealnom ponudom.

Zato, nabavite osiguranje online! Ukoliko vam je potrebno putno osiguranje kalkulator online omogućava da dođete do svih cena, te brzo i jednostavno uporedite ponudu osiguravajućih kuća. 

I što je najbolje, kupovinu možete obaviti online.

Dakle, online kupovina putnog osiguranja predstavlja efikasan i jednostavan način da osigurate bezbrižno putovanje iz udobnosti svog doma. Proces je siguran i pristupačan preko licenciranih i proverenih platformi, tako da je procedura sasvim bezbedna.

Korisnici mogu birati između različitih osiguravajućih kuća, upoređivati cene i uslove, i odabrati polisu koja najbolje odgovara njihovim potrebama i budžetu. 

Nema potrebe za odlaskom niti u jednu poslovnicu, dok na raspolaganju imate kompletnu mogućnost detaljnog informisanja i savetovanja. Polise se mogu platiti i poručiti online, sa opcijom elektronske dostave, što osigurava da vaša polisa bude dostupna bilo kada i bilo gde. 

Ova metoda kupovine je posebno korisna za hitne situacije ili putovanja van radnog vremena osiguravajućih kuća, budući da su platforme dostupne 24/7. Sve što je potrebno jeste da na vašem pretraživaču ukucate “poređenje cena putnog osiguranja” i izaći će vam rezultati nekih od najboljih platformi za poređenje. 

Pokriće putnog osiguranja – šta obuhvata vaša polisa?

Preporučujemo da se u slučaju odabira putnog osiguranje ne vodite politikom – jeftinije je uvek bolje. To u ovom slučaju ne mora biti tako.

osiguranje-kupovina-online-momak-putovanje-ranac
Pexels.com

Putno zdravstveno osiguranje osmišljeno je da pruži podršku i sigurnost tokom putovanja u inostranstvo, ali se obavezno raspitajte šta ono pokriva. 

Obično pokriva neplanirane medicinske troškove poput:

  • hitnog lečenja;
  • obezbeđivanja lekova;
  • ambulantnih intervencija;
  • hospitalizacije zbog iznenadnih bolesti ili povreda. 

Uključuje i specifične situacije kao što su stomatološke intervencije zbog akutnog bola i hitne operacije. Međutim, ne pokriva troškove povezane sa hroničnim stanjima, estetskim zahvatima, lečenjem pod uticajem alkohola ili droga, i slično. 

Troškovi nastali usled bavljenja ekstremnim sportovima ili van uobičajenih turističkih aktivnosti često nisu obuhvaćeni standardnim polisama, ali postoje posebne polise za ljubitelje sporta i aktivnog odmora i one se odnose na sve rekreativce, ali ne i profesionalne sportiste. 

Važno je istaći da osiguranje može značajno umanjiti finansijski teret u slučaju nezgoda. Iz tog razloga, putno osiguranje predstavlja ključan element planiranja putovanja, čime obezbeđujete miran boravak u inostranstvu uz pokriće za nepredviđene medicinske troškove. 

Uvek je preporučljivo detaljno pročitati uslove polise i po potrebi, konsultovati se sa agentom iz osiguranja kako biste bili sigurni da vaše specifične potrebe i aktivnosti budu adekvatno pokrivene, posebno za duža putovanja u daleke zemlje. 

Od čega zavisi cena putnog osiguranja?

Cena putnog osiguranja varira na osnovu više faktora, uključujući odredište, trajanje putovanja, broj putnika, njihovu starost, razlog putovanja i sumu osiguranja

Osim osnovnog zdravstvenog pokrića, dodatne opcije, poput osiguranja prtljaga, osiguranja od nezgode ili otkazivanja putovanja mogu biti ugovorene zasebno, što dodatno utiče na ukupnu cenu polise. 

Trošak putnog osiguranja je obično povoljan, posebno kada se uzme u obzir koliko je ovo bezazleno u odnosu na moguće troškove neplaniranih medicinskih intervencija ili drugih neželjenih događaja tokom putovanja. 

Uzimajući u obzir promenljivost cena među osiguravajućim kućama i zavisnost od specifičnih okolnosti putovanja, preporučuje se detaljno istraživanje i upoređivanje ponuda, kako bi se našlo optimalno osiguranje koje zadovoljava vaše potrebe i budžet svakog putnika.

Putno osiguranje možete kupiti samo dok ste u Srbiji

I za sam kraj, ali ne i najmanje važno. Putno osiguranje možete nabaviti samo dok se nalazite u granicama Srbije. Jednom kada se ukrcate na avion ili ste drumskim saobraćajem prešli granicu, kupovina putnog osiguranja više neće biti moguća.

I zato još jednom podsetnik ako ste u žurbi, te postoji šansa da ne kupite osiguranje na vreme: online kupovina osiguranja vam omogućava da u samo par koraka dođete do željene polise bez ikakvih problema, a sve vam u nekoliko trenutaka stiže na mejl. 

Nadamo se da smo vam dodatno približili značaj putnog osiguranja i dali dovoljno saveta za kupovinu. Na svako putovanje krenite potpuno bezbrižno uz odgovarajuću polisu putnog osiguranja sa vama!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime