Obeležen Dan vatrogasaca

0

U Vatrogasnom domu u Kruševcu danas je održana druga sednica gradskog Štaba za vanredne situacije i povodom Dana zaštite od požara u Srbiji – pokazna vežba „Saniranje posledica hemijskog akcidenta iz autocisterne na magistralnom putu“.

Za doprinos i učešće u obuci ŠZVS tokom prethodna dva dana, sertifikate su dobili gradonačelnik Dragi Nestorović, zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i načelnik Policijske uprave Miljan Petrović.

Povodom Dana zaštite od požara koji je ustanovljen 7. novembra 1834. u vreme kneza Miloša Obrenovića, pripadnici Vatrogasno – spasilačke jedinice Kruševac, pod komandom Dejana Vasiljkovića, izveli su taktičko – pokaznu vežbu.

Vatrogasno-spasilački bataljon sa centrom u Kruševcu čine i Odeljenja u Aleksandovcu, Trsteniku, Ćićevcu i Brusu, a formacijski pripadaju Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komandant kruševačkog Bataljona Vladimir Stanković naglasio je da su vatrogasci tokom 2015. bili najviše angažovani, osim u gašenju požara i na sanaciji poplava u Djunisu, s obzirom da je njihov delokrug rada vezan i za zaštitu života i materijalnih dobara u vanrednim situacijama.

Nakon okončanja vežbe, dodeljene su Zahvalnice najzaslužnijim organizacijama i pojedincima za ostvarenu saradnju. U ime dobitnika zahvalio se gradonačelnik Dragi Nestorović, koji je tom prilikom i čestitao praznik vatrogascima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime