Obijena kancelarija SDS Prokuplje

4

U noći između 14. i 15. oktobra nepoznati počinioci obili su stranačke prostorije Socijaldemokratske stranke u Prokuplju. Tom prilikom je načinjena materijalna šteta nastala uništavanjem ulaznih vrata, ali i odnošenjem opreme iz stranačkih prostorija SDS-a, saopštio je OO SDS Prokuplje.

– Počinioci su iz prostorija SDS-a odneli računar i štampač, dok je druga vredna oprema ostala netaknuta. Smatramo da su počinioci unapred znali šta treba da odnesu iz prostorija, jer su se na računaru nalazile informacije bitne za funkcionisanje SDS-a u Prokuplju, izjavio je predsednik Opštinskog odbora SDS u Prokuplju Dragan Lekić i dodao da je slučaj prijavljen lokalnoj policijskoj stanici, koja je izvršila uviđaj.

Podsećamo da ovo nije prvi napad na naše prostorije u Srbiji kao i da počinici dosadašnjih napada na prostorije SDS-a do sada nisu otkriveni i da su ti slučajevi do danas nerešeni, navode u SDS Prokuplje.

– Nažalost, zbog loših iskustava sa pronalaženjem počinioca prethodnih napada na prostorije SDS-a, izražavamo bojazan da oni ni ovoga puta neće biti sankcionisani, čime država i nadležne službe šalju poruku da se može nastaviti sa ovakvim pokušajima zastrašivanja opozicije, ističe Lekić i ukazuje da bi motiv svakako trebalo tražiti u činjenici da je SDS opoziciona stranka, a i ovaj napad staviti u kontekst položaja u kom se danas nalazi opozicija.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime