Obilazak Ravnjaka uoči predstojeće vežbe ,,Balkanski odgovor 2015,,

0

Na vojnom kompleksu „Ravnjak“, od 24. do 30. maja 2015. godine, biće održana multinacionalna vežba ABHO „Balkanski odgovor 2015.“ Tim povodom, juče su poligon obišli ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Dragi Nestorović sa saradnicima i upoznali se sa tokom priprema.

Tema predstojeće vežbe je „Akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom oružja za masovno uništavanje i akcidentima“.Prema rečima potpukovnika dr Ivana Lazarevića, komandanta Centra ABHO, vežba je multinacionalna, civilno – vojna, taktička, pokazna i po kategorizaciji jednostrana. Učestvovaće predstavnici 6 zemalja i 1 međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja, inače dobitnice Nobelove nagrade za mir.

Posmatrači su iz 7 zemalja i 2 međunarodne organizacije, a ukupan broj učesnika biće 339.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović istakao je dobru saradnju Grada i Vojske Srbije i očekivanje da će vežba biti realizovana na najvišem nivou, što će u isto vreme u najboljem svetlu promovisati i Grad.

Vojna vežba „Balkanski odgovor 2015“ biće u najužem smislu i afirmacija Centra ABHO kao regionalnog kapaciteta za upravljanje odgovorima u mirnodopskim uslovima na krizne situacije iz domena efekata oružja za masovno uništavanje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime