Obnavljaju se manastiri u Kuršumliji (foto i video)

  1

  Danas su manastir Svetog Nikole u Kuršumliji posetile visoke delegacije Vlade Srbije koju je predvodio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i visoka delegacija Srpske pravoslavne crkve koju je predvodio patrijarh Irinej i tom prilikom je dogovoreno obnavljanje srednjovekovnih manastira Sveti Nikola i Sveta Bogorodica.

  Ovom prilikom je saopšteno da će uskoro početi radovi na izgradnji konaka u manastiru Sveti Nikola kao i vizitorskog centra čime će ovaj, jedan od najznačajnijih manastira u Srbiji dobiti nove sadržaje u godini kada se obeležava 850 godina od podizanja prvih Nemanjih zadužbina koje su sagrađene u Kuršumliji.

  Pogledajte u sledećem video snimku šta je ovom prilikom rečeno vezano za obnovu kuršumlijskih manastira:

  Ovom događuju prisustvovali su predstavnici Opštine Kuršumlija, generalni direktor AD Planinka Radovan Raičević, narodna poslanica iz Kuršumlije Ana Jablanović, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika Srbije Marija Andrić i drugi.

  Istovremeno, nakon obilaska manastira Sveti Nikola i Sveta Bogorodica, u Prolom Banji biće održan sastanak na kome bi trebalo da se dogovore detalji o proslavi 850 godina od podizanja Nemanjinih zadužbina koja bi trebalo ove godine da se održi u Kuršumliji.

  Pogledajte i fotografije sa ovog događaja:

  1 KOMENTAR

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime