Obuka za buduće kuvare iz Kuršumlije

0

U duhu tradicionalne saradnje sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija, nastavnik veština za gastronomsku grupu predmeta Momčilo Conić održao je ogledni čas za učenike kulinarskog smera Ekonomske škole u Kuršumliji.

Momčilo Conić je član WAKS-a, međunarodni sudija na takmičenjima, učesnik brojnih međunarodnih takmičenja u gastronomiji i specijalista autohtone gastronomije.

Nastavnik Conić je sa svojim studentima pokazao učenicima kulinarima nove tehnike u pripremanju gastronomskih specijaliteta. Takođe, naši nastavnici su imali priliku da se upoznaju sa trendovima koji vladaju u svetskoj gastronomiji.

Direktor Ekonomske škole Ratomir Pantović je istakao da je poseta poznatog gastronoma jedna od mnogobrojnih akcija planirana u okviru saradnje dveju škola.

– Samo u ovoj godini, Visoka poslovna škola strukovnih studija organizavala je obuku i takmičenje u okviru programa „Škola studentskog i učeničkog preduzetništva“ gde su učestvovale đačke kompanije naše škole. Takođe, za učesnike ovog takmičenja Visoka poslovna škola organizovala je posetu sajmu turizma u Beogradu i stimulativni izlet na Kopaonik, kazao je direktor Pantović.

Ova saradnja je od obostranog značaja. Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu na ovaj način dobija interesente za upis smerova kojima ona raspolaže, a Ekonomska škola u Kuršumliji priliku za edukaciju i osavremenjivanje nastave kuvarstva. To je i inače jedan od prioriteta Ekonomske škole – upućivanje i usmeravanje učenika na dalje usavršavanje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime