Odbornici grada Prokuplja usvojili više mera za bolje funkcionisanje grada

0

Na osmoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, odbornici su usvojili više predloga Odluka važnih za funnkcionisanje grada i život njegovih stanovnika.

Kao jedan od važnijih predloga, koji su odbornici danas usvojili jeste Odluka o pristupanju otuđenja nepokretnosti u javnoj svojini grada Prokuplja, prikupljanjem pisanih ponuda.

Reč je o prostoru gde se nekad nalazila pijaca, koja je i tada bila neuslovna. Sve se radi sa ciljem uređenja grada i prostora kakav naši sugrađani zaslužuju, rekla je izvestilac i rukovodilac Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo Gradske uprave Grada Prokuplja, Vesna Živković.

Ona je objasnila da se radi o prostoru ukupne površine 13a 98m kvadratnih i objekta na njemu, čija površina iznosi 71 metar kvadratni. Visina procenjene početne vrednosti je 35.000,00 evra za celokupnu nepokretnost, a odluka o prodaji je donesena u cilju privođenja planiranoj nameni u skladu sa Planom generalne regulacije.

U nastavku sednice usvojeni su i predlozi Odluka o otuđenju nepokretnosti i neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Prokuplja, neposrednom pogodbom.

Odbornici su razmatrali i usvojili Predloge Odluka o raspuštanju Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Prokuplja i dali saglasnost na Predlog Rešenja o imenovanju poverenika mesnih zajednica na teritoriji grada Prokuplja.

Na ovom zasedanju Skupština je usvojila i Program poslovanja Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje grada Prokuplja i dala saglasnost na Program korišćenja subvencija budžeta Grada Prokuplja. Ovom prilikom su podržana Rešenja Programa poslovanja JKP „Gradski vodovod“ i Godišnjeg programa poslovanja „Demetra ad Facility“.

Kao važan, usvojen je i Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Prokuplja za 2024. godinu. Imenovane su Izborna komisija i Drugostepena izborna komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica.

Razmatrani su i usvojeni predlozi Rešenja o izmeni rešenja JP za urbanizam i uređenje grada Prokuplja, kao i o izmeni Rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole „Sveti Sava“ u Prokuplju.

Između ostalog, usvojeni su i godišnji izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2023. godinu, Narodnog muzeja Toplice, Kulturno-obrazovnog centra „Toplica“,Narodne biblioteke „Rade Drainac“, Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“, Istorijskog arhiva Toplice i Centra za socijalni rad „Toplica“, čiji je i Program rada za 2024. godinu, ovom prilikom podržan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime