Održan Sajam zapošljavanja u Prokuplju

0

Nacionalna služba za zapošljavanje u Prokuplju organizovala je Sajam zapošljavanja, koji je održan u zgradi Doma kulture. Na prvom ovogodišnjem sajmu bilo je prisutno 13 poslodavaca koji nezaposlenima ponudili 200 novih radnih mesta.

Najviše radnih mesta ponuđeno je za mašinske inženjere, građevinske inženjere, menadžere, operatere,stručne referente, tehničare informacionih tehnologija, varioce, armirače, metalostrugare, bravare.

– Na ovom Sajmu  zapošljavanja učestvuje 13 poslodavaca. Oni su ponudili 200 radnih mesta, što direktnim zasnivanjem radnog odnosa, ali i putem programa Stručne prakse koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje. Sajam je najbolji način da se dođe do posla, jer pruža mogućnost za direktan kontakt poslodavca i lica koje traži posao , rekao je saradnik za odnose sa javnošću NSZ Prokuplje,Žarko Stojanović.

Prema podacima NSZ Filijala Prokuplje, na teritoriji opštine Prokuplje je 7000 nezaposlenih lica. Prisutan je trend smanjenja, što znači da je trenutno broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec smanjen za 1000,odnosno za 1500 u odnosu na isti period u prošloj godini.

Jedan od najvećih, može se slobodno reći i najveći poslodavac u opštini Prokuplje ali i Topličkom kraju i regionu, je Kompanija LEONI. Na Sajmu zapošljavanja ova kompanija je ponudila 11 pripravničkih mesta u okviru programa stručne prakse koji sprovodi u saradnji sa NSZ Prokuplje.

– Danas smo na Sajmu prisutni kako bi zainteresovanim nezaposlenim licima predstavili ono što radimo i ponudili nova radna mesta. U toku je konkurs za 11 pripravničkih pozicija u okviru programa Stručna praksa i nadamo se da će biti dosta mladih, kvalifikovanih kandidata koji će popuniti prijavu i dobiti šansu da rade u našoj kompaniji, kazala je HR Kompanije LEONI, Anica Divac.

Nezaposleni Prokupčani imali su šansu da na današnjem sajmu potrže posao i u Kompaniji Biz link.

– U okviru programa stručne prakse zaposlićemo mlade ljude bez radnog iskustva koji će u periodu od 6 meseci biti osposobljeni za određena zanimanja, sa tendencijom da ostanu da rade u našoj kompaniji. U ovom momentu imamo potrebe za isključivo tehničke struke jer se naša kompanija bavi proizvodnjom kablova za male kućne aparate, tako da su nam potrebni stručnjaci iz oblasti elektronike i mašinstva.Nakon ovog sajma, ukoliko nađemo dobar kadar, imaćemo još 10 stručnih praktikanata i 9 novih zapošljavanja, izjavila je Nevena Golubović, referent ljudskih resursa kompanijeBiz Link.

Na današnjem Sajmu posao su ponudile i firme Gama consulting, GOEX, ČIP, Toplicagradnja, ABM elektro, Pionir doo Hisar.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here