Održan trening za pripadnike jedinice Civilne zaštite

0

Specijalizovana jedinica Civilne zaštite i zaštite od požara danas je prošla kroz trening, koji je organizovalo Odeljenje za vanredne situacije pri Policijskoj upravi Prokuplja.

Ova jedinica je formirana pre dve godine i u svom sastavu ima 30 pripadnika.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave Prokuplja Srđan Mitrović rekao je da se obuka pripadnika jedinice vrši svake godine i da su oni 2013. organizovali pet treninga.

– Jedan od osnovnih ciljeva obuke pripadnika specijalizovane jedinice Civilne zaštite jeste obnova stečenog i sticanje novih znanja. Ono što je novina jeste da su pripadnici jedinice dobili komplet uniforme od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektora za vanredne situacije, izjavio je Mitrović i dodao da ova jedinica sada može da se angažuje kao podrška profesionalnim vatrogasno – spasilačkim jedinicama u slučaju požara na otvorenom.

Pripadnici jedinice Civilne zaštite sada su osposobljeni i za delovanje u drugim vanrednim situacijama, kao što su poplave, spašavanje ljudi i materijalnih dobara i dekontaminacija terena i objekata.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime