Održana generalna proba „Balkanskog odgovora 2015″

0

Na periferiji Grada Kruševca danas su zavijale sirene i odjekivali pucnji. Na vojnom poligonu Ravnjak održana je generalna proba multinacionalne ABHO vežbe pod nazivom „Balkanski odgovor 2015″.

Vojno civilna vežba koju organizuju Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Vojska Srbije, komanda za obuku i Centar ABHO završava se u petak.

Tema vežbe je akcija spasavanja u uslovima kontaminacije nastale terorizmom, oružjem za masovno uništavanje i akcidentima.

Na vežbi učestvuju pripadnici Vojske Srbije, predstavnici Specijalne antiterorističke jedinice, Vatrogasnog bataljona Kruševac, Policijske uprave Kruševac, jedinice Civilne zaštite Sektora za vanredne situacije Kruševac, Nacionalnog kriminalističko – tehničkog centra, kao i ekipe Crvenog krsta Srbije i Opšte bolnice Kruševac.

U vežbu su uključeni i pripadnici oružanih snaga Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Status posmatrača na vežbi imaju predstavnici Belorusije, Brazila, Hrvatske, Španije, Nigerije, Poljske, Mađarske, Evropske komande oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Evropske odbrambene agencije.

Iz Ministarstva odbrane Republike Srbije poručuju javnosti da aktivnosti na vežbi neće imati uticaja na lokalno stanovništvo u bližem i daljem okruženju poligona Ravnjak kod Kruševca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime