Održana sednica kuršumlijske Skupštine

0

Na današnjoj sednici SO Kuršumlija usvojeno je niz komunalnih odluka, a Opštinsko veće dobilo je novog člana nakon usavajanja ostavke Radovana Raičevića.

Na početku današnje Skupštine, najpre je odbijeno nekoliko uzahteva opozicionih odbornika da se nove tačke dnevnog reda uvrste u dnevni red današnjeg zasedanja, da bi nakon toga bez rasprave usvojena ostavka Radovana Raičevića na mesto člana Opštinskog veća Opštine Kuršumlija.

Za novog većnika izabran je tajnim glasanjem Darko Milojević, profesor istorije.

U nastavku je usvojeno niz komunalnih odluka među kojima je i da opština otkupi deo zemljišta od strane Ministarstva odbrane na prostoru današnje vojne kasarne u Kuršumliji.

Sve odluke na današnjoj sednici SO Kuršumlija usvojene su velikom većinom glasova odbornika vladajuće koalicije.

Ima li opozicije u SO Kuršumlija?

Na gotovo svim dosadašnjim sednicama kuršumlijskog parlamenta uglavnom se odlukama skupštinske većine suprostavljao i diskutovao opozicioni odbornik, Zvezdan Ristić iz SRS i povremeno odbornik Gvozdenog puka Slavko ilić, pa se u čaršiji često govori da je u opoziciji ostao jedan ipo odbornik!

Na proteklim izborima u skupštinske klupe od 25 odbornika, van sadašnje vladajuće većine ostalo je čak 11 odbornika, od kojih se neki ne pojavljuju na sednicama SO Kuršumlija, ili pak ne diskutuju ili glasaju od slučaja do slučaja za ili protiv. Skupštinsku većinu inače čini 14 odbornika koji su izabrani sa liste Srpske napredne stranke.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here