Okončana drama samohrane majke novim zaposlenjem

0
Foto: SLužba za odnose sa javnošću opštine Prokuplje

Slučaj Prokupčanke Smernice Novković, samohrane majke koja je ostala bez posla u Turističkoj sportskoj organizaciji, srećno je završen danas, i to novim radnim ugovorom u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Prokuplje.

Zbog odluke da se ugasi higijeničarska služba u kojoj ona radi, a samim tim i bude otpuštena, Smernica je štrajkovala glađu od ponedeljka. Ona je jedna od trinaest radnika koji će ostati bez posla u TSO.

– Kao što je obećalo, pri donošenju odluke o racionalizaciji svog javnog sektora, aktuelno opštinsko rukovodstvo sve vreme ovog procesa aktivno traži realno održiva rešenja kako za samohrane roditelje, tako i za ostale socijalno najosetljivije kategorije. Zbog dobro poznatih dešavanja u navedenom slučaju, iako je na raspolaganju bilo više ponuđenih rešenja, nimalo nije bilo lako dokazati najbolje namere. Još teže je objasniti ljudima da ustanova kao što je TSO nema realnu budućnost sa ovoliko velikim brojem zaposlenih koji je u drugim gradovima bar dvostruko manji – rekao je predsednik opštine Aleksandar Simonović.

Iako se špekulisalo da nezavidnom situacijom Novkovićeve neko pokušava da se okoristi politički, najbitnije je da ova samohrana majka više neće morati da brine o svom zaposlenju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime