OO DS Prokuplje: Kriza lokalne vlasti zbog nepoštovanja institucija

12

OO Demokratske stranke izražava ozbiljnu zabrinutost zbog načina vršenja lokalne vlasti u Prokuplju od strane SNS. To što za tri prethodne godine ne postoje nikakvi rezultati rada opštinske vlasti, to je svima dobro poznata činjenica koja se ne može sakriti od očiju javnosti. Ono što nas posebno brine i na šta želimo da skrenemo pažnju jeste oduzimanje ingerencija institucijama sistema lokalne samouprave u Prokuplju, navodi se u saopštenju OODS Prokuplje.

Volja birača u Prokuplju promenjena je kupovinom odbornika, SNS je stvorio model skupštinske većine gde se odbornicima ispunjavaju želje i ostvaruju lični interesi uz uslov da budu članovi odborničke grupacije SNS i da u Skupštini opštine Prokuplje glasaju kako im se kaže, bez razmišljanja.

Još je drastičnije minimiziranje značaja organa lokalne samouprave u izvršnoj vlasti.

Predsednik opštine, članovi opštinskog veća, načelnik opštinske uprave i ostali predstavnici izvršne vlasti su marionete kojima upravlja jedan čovek. Reč je o Miodragu Lakićeviću, mašinskom inženjeru koji je postavljen na mesto pomoćnika predsednika opštine za finansije. Nije jasno kako će mašinski inženjer da savetuje u oblasti finansija, a po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Prokuplje, pomoćnici moraju biti radnici opštinske uprave a ne penzioneri i druga lica dovedena sa strane.

OO DS postavlja pitanje kada je Miodrag Lakićević primljen u radni odnos u opštinskoj upravi da bi mogao da bude izabran za pomoćnika predsednika opštine? Da li će promena odluke o radnom vremenu opštinske uprave da doprinese kvakitativnom pomaku u životu našeg grada? Da li će gašenje Stručne službe mesnih zajednica i stočnog fonda, kao i pravljenje frankeštajnske organizacije Novi Vodovod da doprinese da građani Prokuplja žive bolje? Očito je da neće.

Opštinsko veće već duži vremenski period nije u punom sastavu kako to predviđa Zakon i Statut i možda to najbolje oslikava odnos vlasti prema institucijama sistema. Skupština je bila dužna da u roku od mesec dana izvrši popunu opštinskog veća nakon podnetih ostavki.

OO DS Prokuplje smatra da mora da se radi na jačanju institucija sistema jer je to jedini put izlaska iz krize, a ovo što se sada dešava u Prokuplju je antidemokratija, uspostavljanje nekakve despotije gde zakoni ne važe već samo volja pojedinca.

12 KOMENTARA

  1. Ova opstina, za razliku od vas, radi mnogo.Ali zbog vas i vasih medija ne moze da dodje do izrazaja! Vi koji pricate o nekom postenju, bolji bi vam bilo da vas nema nigde! Zaduzili ste ovu drzavu i ovaj grad, da nemate pravo vise nista! Narod je video ko ste i kakvi ste…

  2. Javna preduzeca se ujedinjuju zbog ustede… Javna preduzeca, koje ste vi otvarali zbog vasih ljudi! Zaduzivanjem ste otvarali radna mesta, koja je lokalna vlast sada primorena da vraca! Prestanite da blatite ljude, koji nesto rade za ovaj grad za razliku od vas!

  3. Dokle cete vise da ljagate lokalnu vlast? Dobro znate kolike ste dugove napravili, zbog vas jos ne moze da se vidi napredak, jer se vracaju vasi dugovi! Otvarali ste radna mesta da bi zaposljavali vase, a sad kad je lokalna vlast prinudjena da spaja novootvorena radna mesta, sad vam nesto nije po volji!

  4. Vi kao da ste zaboravili da ste bili na vlasti,i tad ste obecavali gradjanima bolji zivot,radna mesta,ali od toga nismo videli nista,sad opet pokusavate da obmanjujete narod,ali ne verujem da ce vam neko poverovati.svi smo videli sta je ostalo iza vas.

  5. Ds 12 godina ste bili na vlasti i imali priliku da pokazete sta ”znate”, a vi ste to vreme prokockali, gradjani vam nisu bili cak ni u mislima… JEDNOM UKAZANA SANSA VISE SE NIKAD NECE PONOVITI!!!!

  6. Dok je DS vladala ljudi su ostajali bez posla i bivali sve siromasniji ali su funkcioneri DS bili sve bogatiji. Sad pokusavaju da marginalizuju neke cinjenice ali narod PAMTI.

  7. Cim vas nema u vlasti, odmah neko ne postuje institucije. Pa kako to da DS-URS-a nema u vlasti? Vi kao da ste jos u soku, a tako ste se lepo provodili dok ste bili na vlasti, samo narod vas izgleda nije razumeo. Narod hteo sigurnost i buducnost, a dobio dugove i propast. Onih 12 godina je bio samo mali nesporazum..

  8. Ovi iz demokratske stranke samo pricaju, teoriju odlicno znaju, ali u praksi je nikako nisu primenjivali, cak su sve radili suprotno.Sada imaju resenje za izlazak iz krize , a kriza u zemlji je nastala zbog njihovo nemarnosti i bahatog rasipanja novca. Umesto da se stide svega sto su uradili i da cute, oni i dalje pricaju i sto je jos gore misle da ih neko i dalje slusa i uzima za ozbiljno.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime